top of page

Om Catharina

Jag är den fjärde generationen i den gröna näringen, trädgårdsmästardottern som fortsatte på den gröna linjen. Först som florist, sedan trädgårdsingenjör med designinriktning för att nu landa i miljöpsykologi.

Det känns meningsfullt för mig att kunna hjälpa andra och det tror jag man gör bäst genom att försöka mötas i ögonhöjd. Att inse att det alltid finns mer som förenar oss människor med varandra än som skiljer åt, fastän man kanske inledningsvis trott något annat.

 

Vi bor lantligt i ett gammalt torp jag och min make, våra tre tonårsbarn, vår hund Elsa och två katter. Jag har drivit eget företag som trädgårdsarkitekt sedan 2010 och efter min masterutbildning på SLU i Alnarp 'Outdoor Environments for Health and Wellbeing’ känner jag att jag ännu mer vill rikta in mig på förhållandet hälsa och natur.

 

Naturen var en viktig del av min uppväxt och som scout har jag varit mycket ute i skog och mark, erfarenheten jag bär med mig är att i det enkla finns det stora. Vi påverkas i hög grad av den miljö vi omger oss med och mycket kan man anpassa sig till, frågan är väl om det är bra för oss att vänja oss vid att vara mer i stadens stress än i naturens lugn?

bottom of page